Barleyotto met lente-uitjes, asperges en bieslook
Ingrediënten
10 personen
- 100 g fijngehakte sjalotten
- 200 g lente-uitjes of probeer eens lentepaddenstoelen zoals oesterzwammen
- olijfolie
- boter
- 450 g voorgekookte parelgort
- 1 l water
- 225 g witte wijn
- 200 g parmezaanse kaas of soortgelijke harde kaas
- 100 g mascarpone of zure room
- 60 g OSCAR® Groentefond concentraat
- 1 bos groene asperges
- 1 bos bieslook
Bereiding
- Fruit de sjalotten en lente-uitjes in gelijke delen olijfolie en boter. Voeg dan de parelgort toe en bak tot het glazig is.
- Voeg water toe en kook beetgaar.
- Voeg water en witte wijn toe en kook beetgaar. Roer de parmezaan erdoor.
- Breng vervolgens op smaak met mascarpone en OSCAR® Groentefond concentraat.
- Laat de bygotto een paar minuten rusten om te laten bezinken.
- Roer er vlak voor het opdienen geblancheerde, fijngehakte asperges en verse bieslook door. Serveer met bieslookolie.