Barleyotto met...

Barleyotto met lente-uitjes, asperges en bieslook


Ingrediënten

10 personen

  • 100 g fijngehakte sjalotten
  • 200 g lente-uitjes of probeer eens lentepaddenstoelen zoals oesterzwammen 
  • olijfolie
  • boter
  • 450 g voorgekookte parelgort 
  • 1 l water
  • 225 g witte wijn
  • 200 g parmezaanse kaas of soortgelijke harde kaas 
  • 100 g mascarpone of zure room
  • 60 g OSCAR® Groentefond concentraat
  • 1 bos groene asperges 
  • 1 bos bieslook

Bereiding

  1. Fruit de sjalotten en lente-uitjes in gelijke delen olijfolie en boter. Voeg dan de parelgort toe en bak tot het glazig is.
  2. Voeg water toe en kook beetgaar.
  3. Voeg water en witte wijn toe en kook beetgaar. Roer de parmezaan erdoor.
  4. Breng vervolgens op smaak met mascarpone en OSCAR® Groentefond concentraat.
  5. Laat de bygotto een paar minuten rusten om te laten bezinken.
  6. Roer er vlak voor het opdienen geblancheerde, fijngehakte asperges en verse bieslook door. Serveer met bieslookolie.