Gebakken haring

Gebakken haring


Rauwe, licht gezouten gebakken haring met tomaat, OSCAR® Langoustinefond concentraat en dille.

Ingrediënten

10 personen

  • 20 rauwe haringfilets, zonder been (eventueel bevroren) 
  • 400 g gepelde tomaten
  • 40 ml OSCAR® Langoustinefond concentraat
  • 1 dl water
  • 1 theelepel geplette venkelzaadjes 
  • verse dille

Bereiding

  1. Zout de haringfilets licht en laat ze een paar uur rusten.
  2. Rol ze strak op en steek ze vast met een tandenstoker.
  3. Meng de gepelde tomaten, het water, de venkelzaadjes en OSCAR® Langoustinefond concentraat samen.
  4. Leg de filets in een ingevette ovenschaal en giet de tomatensaus erover.
  5. Bak de haringen onder een deksel ongeveer 20 minuten op 180°C.
  6. Serveer warm direct uit de oven, of als koud voorgerecht zodra het is afgekoeld. Garneer met verse dille voor het opdienen.

Inspiratie

OSCAR® Fond concentraat

Een smaakvolle en creatieve aanvulling op uw kruidenrek. Met OSCAR® Fond concentraat kunt u met een paar druppels een standaardgerecht omtoveren tot iets heel speciaals.