Gehakt à la Lindström

Gehakt à la Lindström


Deze Zweedse klassieker bestaat uit sappig rundergehakt gemengd met lente-uitjes, ingelegde bietjes en kappertjes. Het rundvlees wordt geroerd met OSCAR® Runderfond concentraat, om het gerecht extra smaak en diepte te geven. Serveer dit gerecht aan je gasten in de kantine, het restaurant of de bistro met gesmoorde aardappelen, ingemaakte bietjes, kappertjes en een frisse groene salade.

Ingrediënten

10 personen

  • 1,5 kg gemalen rundvlees
  • 80 ml OSCAR® Runderfond concentraat
  • 2 el lente-uitjes, fijngesneden
  • 300 g ingemaakte bieten, fijngesneden
  • 100 g kleine kappertjes
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • boter om te bakken

Bereiding

  1. Roer het rundvlees een paar minuten met OSCAR® Runderfond concentraat.
  2. Voeg lente-uitjes, ingemaakte bietjes en kappertjes toe en meng goed.
  3. Voeg eieren toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Vorm pasteitjes en bak ze in de pan in boter.