Koude Kipsalade
Ingrediënten
10 personen
- 2 stukken kip, groot
- 60 ml OSCAR® Kippenfond concentraat
- 1 bos asperges, geblancheerd
- 800 g gekookte nieuwe aardappelen
- 5 kroppen sla
- verse kruiden
- ingemaakte rode ui
Dressing:
- 100 ml kipkookvocht (of water)
- 40 ml OSCAR® Groentefond concentraat
- 15 g verdikkingsmiddel
- 300 g magere fromage frais (0,3% vet)
- mosterd
- bieslook
Bereiding
- Spoel de kip af en pocheer in water met OSCAR® Kippenfond concentraat (Laat de kip weken in de bouillon om de sappen te behouden).
- Verwijder de kippen uit de kookbouillon en breng de bouillon opnieuw aan de kook met OSCAR® Groentefond concentraat. Voeg al roerend geleidelijk het verdikkingsmiddel toe en breng het aan de kook.
- Koel het dressingmengsel af en klop het luchtig voordat je de fromage frais erdoor vouwt. Breng op smaak met mosterd en fijngehakte bieslook.
- Versnipper de kip en meng met de dressing.
- Snijd de aardappelen, asperges en sla in hapklare stukjes en serveer naast de kip.
- Serveer met verse kruiden en ingelegde rode uien.
Products used in the recipe
Ontdek de producten uit dit recept
Meer bekijkenInspiratie
OSCAR® Fond concentraat
Een smaakvolle en creatieve aanvulling op uw kruidenrek. Met OSCAR® Fond concentraat kunt u met een paar druppels een standaardgerecht omtoveren tot iets heel speciaals.