Koude Kipsalade

Koude Kipsalade


Een fris en heerlijk recept voor koude kipsalade met groene asperges, nieuwe aardappelen, sla, verse kruiden en ingemaakte rode uien. De dressing is gemaakt van kippenbouillon, mosterd, OSCAR® Groentefond concentraat, fromage frais en fijngesneden bieslook. Een perfect gerecht voor koks die indruk willen maken op hun gasten met een lichte en smakelijke zomerse salade. De salade kan worden geserveerd met een gepocheerd ei erop.

Ingrediënten

10 personen

  • 2 stukken kip, groot
  • 60 ml OSCAR® Kippenfond concentraat
  • 1 bos asperges, geblancheerd 
  • 800 g gekookte nieuwe aardappelen 
  • 5 kroppen sla
  • verse kruiden 
  • ingemaakte rode ui

Dressing:

  • 100 ml kipkookvocht (of water)
  • 40 ml OSCAR® Groentefond concentraat
  • 15 g verdikkingsmiddel 
  • 300 g magere fromage frais (0,3% vet) 
  • mosterd
  • bieslook

Bereiding

  1. Spoel de kip af en pocheer in water met OSCAR® Kippenfond concentraat (Laat de kip weken in de bouillon om de sappen te behouden). 
  2. Verwijder de kippen uit de kookbouillon en breng de bouillon opnieuw aan de kook met OSCAR® Groentefond concentraat. Voeg al roerend geleidelijk het verdikkingsmiddel toe en breng het aan de kook.
  3. Koel het dressingmengsel af en klop het luchtig voordat je de fromage frais erdoor vouwt. Breng op smaak met mosterd en fijngehakte bieslook. 
  4. Versnipper de kip en meng met de dressing.   
  5. Snijd de aardappelen, asperges en sla in hapklare stukjes en serveer naast de kip. 
  6. Serveer met verse kruiden en ingelegde rode uien. 

Inspiratie

OSCAR® Fond concentraat

Een smaakvolle en creatieve aanvulling op uw kruidenrek. Met OSCAR® Fond concentraat kunt u met een paar druppels een standaardgerecht omtoveren tot iets heel speciaals.