Romige koude erwtensoep met...

Romige koude erwtensoep met zure room


Deze romige koude erwtensoep is een geweldige zomerfavoriet. De soep is gebaseerd op erwten, ui, tijm, citroen, zure room en OSCAR® Groentefond concentraat. Het is perfect als je een verfrissend en heerlijk voorgerecht wilt serveren aan je gasten. Voor extra smaak en textuur kun je de soep serveren met garnalen of warmgerookte zalm.

Ingrediënten

10 personen

  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • ¼ bosje tijm
  • 1 kg bevroren erwten
  • 1 liter water
  • 100 ml OSCAR® Groentefond concentraat
  • 200 g roomkaas (of zure room)
  • 2 citroenen
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit ze in de olie tot ze glazig zijn.
  2. Voeg tijm, bevroren erwten, water en OSCAR® Groentefond concentraat toe en breng aan de kook.
  3. Mix tot je een romige soep krijgt. Je kunt de verse kaas/room direct aan de soep toevoegen of achteraf gebruiken om op smaak te brengen.
  4. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Tip: Serveer bijvoorbeeld met garnalen of warmgerookte zalm.

Inspiratie

OSCAR® Fond concentraat

Een smaakvolle en creatieve aanvulling op uw kruidenrek. Met OSCAR® Fond concentraat kunt u met een paar druppels een standaardgerecht omtoveren tot iets heel speciaals.