Romige koude erwtensoep met zure room
Ingrediënten
10 personen
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- ¼ bosje tijm
- 1 kg bevroren erwten
- 1 liter water
- 100 ml OSCAR® Groentefond concentraat
- 200 g roomkaas (of zure room)
- 2 citroenen
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze in de olie tot ze glazig zijn.
- Voeg tijm, bevroren erwten, water en OSCAR® Groentefond concentraat toe en breng aan de kook.
- Mix tot je een romige soep krijgt. Je kunt de verse kaas/room direct aan de soep toevoegen of achteraf gebruiken om op smaak te brengen.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Tip: Serveer bijvoorbeeld met garnalen of warmgerookte zalm.
Products used in the recipe
Ontdek de producten uit dit recept
Meer bekijkenInspiratie
OSCAR® Fond concentraat
Een smaakvolle en creatieve aanvulling op uw kruidenrek. Met OSCAR® Fond concentraat kunt u met een paar druppels een standaardgerecht omtoveren tot iets heel speciaals.