Truffelsaus

Truffelsaus


Cognac- en champignon-truffelsaus met een diepe, intense smaak, op smaak gebracht met OSCAR® Fond-concentraten. Geschikt voor zowel plantaardige als vleesgerechten. 1-1,2 liter saus.

Ingrediënten

10 personen

  • 2 sjalotten
  • 2 dl cognac
  • 30 ml OSCAR® Demi-Glace Fond concentraat
  • 30 ml OSCAR® Paddenstoelenfond concentraat 
  • 175 g witte wijn
  • 60-100 g truffelsalsa (afhankelijk van de intensiteit)
  • 2 el bruine suiker
  • 100 g boter
  • 1 l water
  • verdikkingsmiddel (gemodificeerd zetmeel)
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Fruit de gesnipperde sjalotten in een beetje vet en voeg dan de cognac en witte wijn toe. Laat het met 50% verminderen.
  2. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe behalve de boter en het verdikkingsmiddel. Breng het aan de kook.
  3. Zeef en laat indikken.
  4. Meng vlak voor het opdienen de boter erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.

Tip: Serveer met een brunoise van ingemaakte truffels of andere paddenstoelen om textuur aan de saus toe te voegen. Voor een veganistische versie vervang je de boter door een veganistisch alternatief.

Inspiratie

OSCAR® Fond concentraat

Een smaakvolle en creatieve aanvulling op uw kruidenrek. Met OSCAR® Fond concentraat kunt u met een paar druppels een standaardgerecht omtoveren tot iets heel speciaals.